ФОРМУВАННЯ ІНШОМОВНОЇ ІНФОРМАЦІЙНОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ НА ЕТАПІ ПЕРЕДВУЗІВСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ

Автор(и)

  • Наталія Михайлівна Матвєєва Одеський національний політехнічний університет, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.18524/2307-4558.2014.22.50807

Ключові слова:

інформаційна компетенція, іншомовна інформаційна компетенція, країнознавство

Анотація

У статті розглядаються питання формування іншомовної інформаційної компетенції іноземних студентів на етапі передвузівської підготовки з дисципліни «Країнознавство». Для іноземних громадян мова країни навчання є не лише засобом здобування освіти, але й засобом реалізації інформаційної діяльності в новому для них культурному середовищі та за межами одномовного співтовариства. Проблеми формування іншомовної інформаційної компетенції розглядалися в роботах І. О. Зимньої, Л. І. Печинської, О. В. Акулової, A. В. Хуторського, О. В. Корсакової.  У даній статті щодо етапу передвузівської підготовки представлено компонентний склад іншомовної інформаційної компетенції і змістовний компонент у вигляді знань, умінь, навичок, що входять до складу іншомовної інформаційної компетенції відповідно до комунікативних потреб іноземних учнів. Змістовний компонент варіюється залежно від етапу, рівня, профілю і цілей навчання. Описано також комплекс вправ, що дозволяє вирішити поставлене завдання. Особлива увага приділяється використанню інформаційно-комунікаційних технологій на заняттях, що дозволяє ефективно вирішувати завдання формування іншомовної інформаційної компетенції іноземних учнів, розширює знання з країнознавчої тематики на етапі передвузівської підготовки.

Посилання

Akulova O. V. Kompetentnostnyj podhod v informacionnom obshhestve: tendencii i problemy [Elektronnyj resurs] / O. V. Akulova. — Rezhim dostupa: http://cyberleninka.ru/article/n/kompetentnostnyy-podhod-vinformatsionnom-obschestve-tendentsii-i-problemy

Trishina S. V. Informacionnaja kompetentnost’ specialista v sisteme dopolnitel’nogo professional’nogo obrazovanija [Elektronnyj resurs] / S. V. Trishina, A. V. Khutorskoj // Internet-zhurnal «Ejdos». — 2004. — 22.06. — Rezhim dostupa: http://www.eidos.ru/journal/2004/0622-09.htm. (V nadzag.: Centr distancionnogo-obrazovanija «Ejdos»).

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-09-28

Номер

Розділ

Питання глотодидактики та методики викладання мови